Free songs
 

Huurtoeslag 2019

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Niet iedereen die huurt kan huurtoeslag krijgen. Om in aanmerking te komen, mag u niet te veel verdienen. Ook mag de huur niet te hoog, maar ook niet al te laag zijn.

Maak een Proefberekening. U vult uw situatie in en ziet dan of u toeslag krijgt. En hoeveel.

Of bekijk hieronder nog even de belangrijkste voorwaarden.

Uw inkomen mag niet te hoog zijn

U mag niet te veel verdienen. Woont u alleen? Dan mag u in 2019 niet meer dan € 22.700 per jaar verdienen. Woont u niet alleen, dan mag het inkomen van alle bewoners samen niet meer dan € 30.825 per jaar zijn.

Uw huur mag niet te hoog zijn

Uw huur mag in 2019 niet hoger zijn dan € 720,42.

Zijn alle bewoners jonger dan 23 jaar? Dan mag de huur niet hoger zijn dan € 424,44, behalve als u al een kind hebt dat bij u woont. Dan mag de huur toch € 720,42 zijn.

U huurt een zelfstandige woonruimte

Een zelfstandige woonruimte heeft in ieder geval een eigen toegangsdeur die op slot kan, keuken en wc.

Maar niet voor álle zelfstandige woningen kunt u huurtoeslag krijgen. Voor een woonboot of recreatiewoning kunt u bijvoorbeeld geen huurtoeslag krijgen. Ook al zijn het zelfstandige woonruimten. En voor sommige onzelfstandige woningen kunt u juist wél weer huurtoeslag krijgen. Lees meer bij Voor welke woningen kan ik huurtoeslag krijgen?

Uw vermogen mag niet te hoog zijn

U mag ook niet te veel vermogen hebben, zoals spaargeld. Iedere bewoner mag in 2019 maximaal € 30.360 hebben. Partners mogen samen maximaal € 60.720 hebben.

Zoveel huurders, zoveel situaties

Bent u nog geen 18? Hebt u AOW? Bent u geen Nederlander? Woont er iemand met een handicap in huis? Twijfelt u of u servicekosten moet meerekenen? Of zit u in een bijzondere situatie? Lees dan alle voorwaarden

Bron en tekst: http://www.belastingdienst.nl

bld_logo_toeslagen

Let op! U kunt aan deze beknopte informatie geen rechten ontlenen. Of u recht heeft op een toeslag hangt van uw persoonlijke situatie af, Woningwell en gelieerde partijen kunnen nimmer bepalen of toezeggen of u recht heeft op toeslagen. Voor meer informatie m.b.t. uw situatie kan de belastingdienst u indien gewenst verder informeren.